Leiska: Maija Leiskan Kuvat: Maija A.

  Kaiken materiaalin kopioiminen ilman lupaa teiijänoikeus lakien nojalla ehdottomasti kielletty!! Sivut suunniteltu resoluutiolle 1280 x 1024, IE.

virtuaalihevonen / a sim-game horse


PERUSTIEDOT

VIRALLINEN NIMI:
Aavan Sähläri
LEMPINIMI:
Sältty

SYNTYNYT: 7.5.2006
vuotias
ROTU:
Suomenpienhevonen

REKISTERI NUMERO:  
RI:  Tummaruunikko
SUKUPUOLI: Ori
SÄKÄKORKEUS: n.146cm
KOULUTUSTASO: Ko He C, Re: 80cm, Me: 60cm
PAINOTUS: Yleispainotus
SAAVUTUKSET:

KASVATTAJA: Aavan suomenehvoset 
HOITAJA: Frella  Päiväkirja
OMISTAJA: Maija A.
Asuintalli: Hallava 

kisakalenteri

LUONNE

Sältty on mukava ja rento pikkusuokki jolla on rautaiset hermot. Pelottavien asioiden sattuessa eteen se vain jähmettyy paikoilleen ja tuijottaa. Se ei säntäile joka suuntaan, nuoresta iästään huolimatta. Hoitaessa se seisoo nätisti paikoillaan kunhan ympärillä ei häärää muita hevosia. Muiden hevosten läheisyydessä se hirnuu, hörähtelee ja kiskoo päätään haistellakseen. Aikamoinen yritys siis hoitaa sitä kisakentillä! Joka paikassa olisi niin kauniita tammoja ja muita oreja. Sitä on tarhassa pidettävä yksin koska se on liian raju leikki kaveri ja kova pomottelemaan muita hevosia. Jonkun ruunan kanssa se saattaisin tulla toimeen ja sellaista etsimmekin koska ei ole oikein pitää hevosta yksin. Ratsastaessa sillä on ratsastajan heti alussa näytettävä kuka on pomo, vaikka se aina uusille ratsastajille onkin kiltti ja kuuliainen, se kesken tunnin keksii jotain ja ryhtyy hankalaksi. 

Sältty on aikamoinen estehirmu! Se hyppää epäröimättä aikailematta esteen kun esteen, hyvällä hyppytekniikalla. Siksi voi olla varma että tämä poika tulee hyppäämään joskus suurissakin luokissa! Eikä Sältyn taidot tähän lopu. Sältty kulkee nätisti muodossa oikealla ratsastajalla jolla on oikea istunta ja tuntuma siihen. Se tekee lähes kaiken oikeilla avuilla mitä ratsastaja pyytää. Kaiken kukkuraksi poika on nopea oppimaan joten ei mene kauaakaan kun jo Koulukin sujuu! Vielä kun saataisiin Maastoesteet kuntoon sekä valjakko (jota on jo aloitettu) niin ori on jo aikamoinen yleisratsu, eikä tule varmasti ongelmaksi keksiä tekemistä päiville. Maastossa Sältty ei pelkää möskään mitään, muttakopisevat sillat ovat sille kuitenkin aika pelottava paikka. Siinä on hyvä totuttaa että joku toinen hevonen menee ensin.

Hienon sukunsa ansiosta, josta Sältty peri upean rakenteensa ja persoonansa, poikaa voidaan käyttää myös näyttelyissä. Kiitos Aavan Siittolalle tästä upeasta oriista!

SUKUTAULU


i. Aapeli VOE 

ii. SR Kajahdus iii. Ajatteen Kajaus
iie Syreenin Quuluisa
ie. LS Ipukka iei. Metsätähden Nukkumatti
iee. Karoliini

e. Haperon Ronja 

ei. AV Ajos KTK II eii. Kipinä-Rutto
eie. VIR MVA Ch ATR Aniliini
ee. Tuohimäen Ruiskaunokki eei. Nokeva V
eee. Tuohimäen Peikkotyttö

JÄLKELÄISET

- astutettu: 16.05.2006 tammalla CT Ämmän Valo Varsa:  AF's Huijari
- astutettu: 26.11.2006 tammalla Nokikylän Enni Varsa:  Pataässä